1 ـ طرق وقواعد تقييم الملتحقين بالبرنامج :
1- Students Assessment methods:
م |
الوسيلة |
مخرجات التعلم المستهدفة |
1 |
Written examination |
To assess knowledge and understanding & intellectual skills. From 2.a.1 to 2.a.4 And from 2.b.1 to 2.b.5 |
2 |
Oral examination |
To assess knowledge and understanding, intellectual skills & General & transferable skills From 2.a.1 to 2.a.4 ,from 2.b.1 to 2.b.5 And from 2.c.1 to 2.c.2 And from 2.d.1 to 2.d.4 |
3 |
Practical examination |
To assess knowledge and understanding, intellectual skills, professional General & transferable skills From 2.a.1 to 2.a.4 ,from 2.b.1 to 2.b.5 And from 2.c.1 to 2.c.2 And from 2.d.1 to 2.d.4 |
Final exam:
First part
المقرر |
الاختبار |
الـــدرجة |
إجمالي |
|||
تحريري |
شفهي |
عملي |
إكلينيكي |
|||
التشريح |
اختبار تحريري مدته ثلاث ساعات + اختبار شفهي |
60 |
40 |
|
|
100 |
الفسيولوجى |
اختبار تحريري مدته ثلاث ساعات + اختبار شفهي |
60 |
40 |
|
|
100 |
البصريات |
اختبار تحريري مدته ثلاث ساعات + اختبار شفهي وعملى |
50 |
25 |
25 |
|
100 |
الباطنة العامة |
اختبار تحريري وشفهي |
25 |
25 |
|
|
50 |
الجراحة العامة |
اختبار تحريري وشفهي |
25 |
25 |
|
|
50 |
إجمالي الدرجة |
400 |
Second part
المقرر |
الاختبار |
الـــدرجة |
إجمالي |
|||
تحريري |
شفهي |
إكلينيكي |
عملي |
|||
جراحة العين |
اختبار تحريري ثلاث ساعات + اختبار شفهي وعملى |
150
|
75 |
|
75 |
300 |
أمراض العين |
اختبار تحريري ثلاث ساعات + اختبار شفهي وعملى |
150 |
75 |
|
75 |
300 |
باثولوجيا وبكتريولوجيا العين |
اختبار تحريري ثلاث ساعات + اختبار شفهيوعملى |
50 |
30 |
|
20 |
100 |
إجمالي الدرجة |
700 |
2 ـ طرق تقويم البرنامج :
2- Evaluation of Program:
Evaluator |
Tools |
Sample |
Internal evaluator (s) مقييم داخلى |
Focus group discussion Meetings |
Report |
External Evaluator (s) مقييم خارجى |
Reviewing according to external evaluator checklist report. |
Report |
Senior student (s) طلاب السنة النهائية |
استبيان |
All |
Alumni الخريجون |
استبيان |
Not less than 50% from the last 3 years |
Stakeholder (s) أصحاب العمل |
استبيان |
Representative samples from all sectors |
Others طرق أخرى |
None |
|