اساليب تقييم لدبلومة الرمد

1 ـ طرق وقواعد تقييم الملتحقين بالبرنامج :

1- Students Assessment methods:

م

الوسيلة

مخرجات التعلم المستهدفة

1

Written examination

To assess knowledge and understanding & intellectual skills.

From 2.a.1 to 2.a.4

And from 2.b.1 to 2.b.5

2

Oral examination

To assess knowledge and understanding, intellectual skills & General & transferable skills

From 2.a.1 to 2.a.4

,from 2.b.1 to 2.b.5

And from 2.c.1 to 2.c.2

And from 2.d.1 to 2.d.4

3

Practical examination

To assess knowledge and understanding, intellectual skills, professional General & transferable skills

From 2.a.1 to 2.a.4

,from 2.b.1 to 2.b.5

And from 2.c.1 to 2.c.2

And from 2.d.1 to 2.d.4

 

Final exam:

First part

المقرر

الاختبار

الـــدرجة

إجمالي

تحريري

شفهي

 عملي

إكلينيكي

التشريح

اختبار تحريري مدته ثلاث ساعات

+ اختبار شفهي

60

40

 

 

100

الفسيولوجى

اختبار تحريري مدته ثلاث ساعات

+ اختبار شفهي

60

40

 

 

100

البصريات

اختبار تحريري مدته ثلاث ساعات

+ اختبار شفهي وعملى

50

25

25

 

100

الباطنة العامة

اختبار تحريري وشفهي

25

25

 

 

50

الجراحة العامة

اختبار تحريري وشفهي

25

25

 

 

50

 إجمالي الدرجة

400

 

Second part

المقرر

الاختبار

الـــدرجة

إجمالي

تحريري

شفهي

إكلينيكي

عملي

جراحة العين

اختبار تحريري ثلاث ساعات

 + اختبار شفهي وعملى

150

 

75

 

75

300

أمراض العين

اختبار تحريري ثلاث ساعات

 + اختبار شفهي وعملى

150

75

 

75

300

باثولوجيا وبكتريولوجيا العين

اختبار تحريري ثلاث ساعات

 + اختبار شفهيوعملى

50

30

 

20

100

إجمالي الدرجة

700

 

2 ـ طرق تقويم البرنامج :

2- Evaluation of Program: 

Evaluator

Tools

Sample

Internal evaluator (s)

مقييم داخلى

Focus group discussion

Meetings

Report

External Evaluator (s)

مقييم خارجى

Reviewing according to external evaluator checklist report.

Report

Senior student (s)

طلاب السنة النهائية

استبيان

All

Alumni

الخريجون

استبيان

Not less than 50% from the last 3 years

Stakeholder (s)

أصحاب العمل

استبيان

Representative samples from all sectors

Others

طرق أخرى

None

 

 

اتصل بنا

 --------